MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Labuan

Latest News for State Labuan in "General"

Kasih bapa sampai gadai nyawa

BAPA melecur 30 peratus ketika menyelamatkan anaknya dalam kejadian kebakaran di rumah di Kampung Rancha-Rancha, Labuan, kira-kira 12 tengah hari ini.

Shari Abdul Majid, 54, melecur di bahagian belakang badan selepas berjaya menyelamatkan anak lelakinya, Hiraz berusia tiga tahun yang sedang tidur di salah sebuah bilik di rumah berkenaan.

Dalam kejadian itu, isterinya Kasirah Beddu, 38, bersama seorang lagi anak perempuan mereka, Nuzirah yang berusia empat tahun terselamat dalam kejadian itu.

 

Jabatan Kesihatan Labuan rampas ubat tidak berdaftar

Jabatan Kesihatan Labuan merampas ubat-ubatan dan produk kosmetik yang tidak berdaftar bernilai kira-kira RM258,741 antara 2014 dan bulan lepas.

JPJ pantau pergerakan trak lebih muatan

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) giat memantau pergerakan kenderaan berat komersial yang didakwa mengangkut bahan pembinaan secara berlebihan.

Polis pengawas sekolah ditubuhkan di Labuan

Semua sekolah di sini akan mempunyai 'polis pengawas sekolah' yang diberi kuasa menguatkuasakan disiplin bagi menangani masalah sosial dan jenayah dalam kalangan pelajar.

Bekalan air masih terkawal walaupun cuaca panas

Bekalan air di Semenanjung dan Labuan masih terkawal, meskipun negara kini sedang mengalami cuaca panas disebabkan fenomena El Nino yang dijangka berterusan sehingga Mac.

 

KPDNKK pantau harga barang di Pasar Labuan

Pejabat Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Labuan mengadakan operasi di Labuan Sentral Market dan Pasar Tamu Labuan Walk di sini minggu lepas, bagi memeriksa harga barang bersempena sambutan Deepavali pada 10 November.  

Keracunan akibat air pasang merah

LABUAN – Dua nelayan tempatan di Sungai Miri di sini disahkan mempunyai tanda-tanda keracunan kerang-kerangan paralitik (PSP) berikutan fenomena air pasang merah di perairan pulau itu pada Khamis lalu.

Labuan bakal berdepan kesesakan lalu lintas

Labuan dijangka berdepan kesesakan lalu lintas dalam beberapa tahun lagi, melainkan usaha untuk menambah baik rangkaian jalan raya sedia ada dilaksanakan.

UMSKAL dinaik taraf

LABUAN 6 Mei - Kerajaan menyediakan peruntukan yang besar bagi mening­katkan kemudahan di Universiti Malaysia Sabah, Kampus Labuan (UMSKAL) demi keselesaan untuk tenaga pengajar dan pelajar di universiti tersebut pada masa depan.

600 pelajar SMK Labuan berkumpul semula

LABUAN 3 Mac - Hampir 600 bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Labuan dan bekas gurunya sejak 40 tahun lalu bertemu semula dalam majlis perhimpunan mega bekas pelajarnya di Dewan Mutiara sekolah itu, kelmarin.